2020 Teknoloji Haberleri, Teknoloji Haberleri 2020, Son Dakika Amasya Haberleri, Son Dakika Bolu Haberleri, Son Dakika Kilis Haberleri

Bakan Pakdemirli’den destek ve hibe müjdesi Açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Lisanslı Depo DesteÄŸi kapsamında 16,4 milyon lira destek ödemesinin cuma günü yapılacağını açıkladı.Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Pakdemirli, ‘Ticaret Bakanlığınca belirlenmiÅŸ ve Bakanlığımıza bildirilmiÅŸ 95 lisanslı depoya, 2020 yılı ikinci dönem için toplamda 16,4 milyon lira cuma günü saat 18.00 itibarıyla kira bedeli olarak ödenecek.’ bilgisini verdi.Ayrıca, küçük aile iÅŸletmeleri kapsamında gençlere ve kadın çiftçilere pozitif ayrımcılık yapmaya devam ettiklerini belirten Pakdemirli, Türkiye’de tarımsal iÅŸletmelerin büyük bölümünü oluÅŸturan küçük aile iÅŸletmelerinin büyük iÅŸleme tesisi oluÅŸturmak için ekonomik güçlerinin yeterli olamadığına iÅŸaret ederek, bu kapsamda özellikle gençleri ve kadınları destekleyerek bu iÅŸletmelerin pazardaki paylarını artırmayı hedeflediklerini vurguladı.Bu doÄŸrultuda hibe müjdesi veren Bakan Pakdemirli, ‘Kırsal kalkınma yatırım destekleri ile küçük aile iÅŸletmeleri kapsamında ve özellikle genç (18-40 yaÅŸ) ve kadın çiftçilerimize 2021-2025 döneminde bitkisel ve hayvansal ürünlerin iÅŸlenmesi (meyve sebzelerin dondurulması, kurutulması, konserve, reçel, eriÅŸte vb.), paketlenmesi faaliyetlerine yüzde 50 hibe desteÄŸi vereceÄŸiz. Bunun için yeni dönem CumhurbaÅŸkanlığı kararını Temmuz ayında çıkardık.’ deÄŸerlendirmesinde bulundu.Bakan Pakdemirli, yüzde 50 hibede öncelik tanınacak alanlara iliÅŸkin, ÅŸu örnekleri verdi: ‘Genç ve kadın olması, kırsal da yaşıyor olması ve birincil tarım ürünlerini iÅŸleyerek katma deÄŸerli ürünlere dönüştürecek küçük ölçekli tesis kurmak istemeleri. Örnek iÅŸletmeler; salamura yaprak tesisi, bal iÅŸleme ve paketleme tesisi, sebze meyve kurutma tesisi, istiridye mantarı üretim tesisi vb.’Pakdemirli, ayrıca Mardin, Düzce, İzmir ve Amasya’da pilot olarak uygulanan Uzman Eller Projesi’ni yeni dönemde 81 ile yayacaklarını da kaydetti.

Bir önceki yazımız olan Gençlere ve kadın çiftçilere, %50 hibe desteği! başlıklı makalemizde Bakan, Ekonomi ve Genç hakkında bilgiler verilmektedir.

Yorum Yapabilirsin

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

diyarbakır escort diyarbakır escort diyarbakır escort halkalı escort istanbul escort bursa escort uşak escort masaj salonu afyon escort kayseri escort çanakkale escort didim escort düzce escort antep escort mardin escort diyarbakır escort diyarbakır escort fullaccessent fullaccessent cekilisimizvar companionistanbul batmanreklam diyarbakiremlak federicoescort arkadasyayin egemodel gdenizli hosarkadas arkadasyayin hosarkadas federicoescort companionistanbul denizlicekilis